Wyszukaj w serwisie:
Otrzymuj newsletter:  zapisz     wypisz
ogród

rośliny

architektura ogrodowa

znajdź nas na facebook

Konserwacja terenów zielonych Kraków

Wszystkie smaki dyni

26 Października 2016
Dynia to prawdziwa kopalnia kulinarnych pomysłów – mówi Ewa Polińska, ekspert Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej MSM Mońki. – Można z niej dosłownie wyczarować wszystko, a w połączeniu z innymi produktami zyskuje dodatkowo na smaku. 
 

Tak jak na przykład zupa dyniowa w połączeniu np. z Serkiem topionym MSM Mońki. Aksamitna konsystencja tego produktu w połączeniu z łagodnym, słodkawym smakiem warzywa z pewnością trafi w gusta najbardziej wymagających smakoszy. I co najważniejsze: rozgrzeje w długie jesienne wieczory nie tylko smakiem, ale i wyglądem.





Rozgrzewający krem z dyni

Składniki:
 
1 kg dyni                                                                         
1 cebula                                                                       
1 łyżka oleju rzepakowego                                                        
3 opakowania serka topionego kremowego MSM Mońki                         
250 ml wody                                                                         
sól, płatki chili, sos sojowy do smaku
garść pestek dyni                                                  

Przygotowanie:
 
Dynię obrać, wyciągnąć gniazdo nasienne i razem z cebulą pokroić w cząstki. Natłuścić olejem i upiec w piekarniku w 250°C na złoty kolor. Przełożyć do garnka, dodać serek topiony, wodę i gotować przez 5 minut. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i płatkami chili. Udekorować uprzednio uprażonymi pestkami dyni. 



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 895 razy
Opublikowano przez: Pomysł na ogród
Data publikacji: 26 Października 2016

Podziel się    



Pomysł na dom

Pomysł na mieszkanie

Bruk Bet

Wpuszczona w maliny

propozycje ekspertów

najnowsze z forum






freshweb.pl | NetSoftware
2017 © Wszelkie prawa zastrzeżone