Wyszukaj w serwisie:
Otrzymuj newsletter:  zapisz     wypisz
ogród

rośliny

architektura ogrodowa

znajdź nas na facebook

Konserwacja terenów zielonych Kraków

Szybkie wariacje z rzodkiewką

25 Lutego 2015
Przedstawiamy prosty przepis na pastę z rzodkiewką - do wyboru jako dodatek ser lub jajko. Nie dosyć, że pyszne - to jeszcze może nas uratować, gdy nagle przyjdą nieoczekiwani goście i trzeba prędko zrobić choćby... kanapki.










Składniki

  • 30 dkg sera / 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/8 śmietany 18%
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku, lub cebulki, lub koperku, lub wszystkiego
  • po trochu
  • sól, pieprz, papryka mielona łagodna

Przygotowanie

Ser mieszamy ze śmietaną, w przypadku pasty z jajkiem - jajka gotujemy na twardo i trzemy na tarce o dużych otworach. Masa powinna być dość gęsta. Rzodkiewkę kroimy w kostkę lub trzemy na tarce jak jajka. Gdy mamy rzodkiewkę młodą, warto posiekać również liście, wszystko mieszamy, dodajemy zieleninę oraz przyprawiamy do smaku wg gustu. Podajemy na chlebie samą pastę albo też z wszelkimi możliwymi dodatkami, które nam przyjdą do głowy (szynka, kiełbasa, ser żółty). Jeśli mamy pod ręką, kanapki można udekorować zieloną sałatą.

W ten prosty i szybki sposób przygotujemy zdrową i sycącą przekąskę.

Pomysł na ogród



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1392 razy
Opublikowano przez: Pomysł na ogród
Data publikacji: 25 Lutego 2015

Podziel się    



Pomysł na dom

Pomysł na mieszkanie

Bruk Bet

Wpuszczona w maliny

propozycje ekspertów

najnowsze z forum






freshweb.pl | NetSoftware
2017 © Wszelkie prawa zastrzeżone