Wyszukaj w serwisie:
Otrzymuj newsletter:  zapisz     wypisz
ogród

rośliny

architektura ogrodowa

znajdź nas na facebook

Konserwacja terenów zielonych Kraków

Roladki po florencku

8 Lutego 2013
Składniki:
- piersi z kurczaka (2 sztuki po ok. 130 g)
- 2 łyżki szpinaku rozdrobnionego mrożonego    
- 2 plasterki sera żółtego typu gouda            
- 2 plasterki szynki konserwowej                          
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju                                                   
- 150 ml białego wytrawnego wina                 
- Sos serowy Tarsmak
- sól, pieprz do smaku



Wykonanie:
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posmarować nim filety. Na wierzch położyć po plasterku sera oraz szynki i ciasno zwinąć. Spiąć wykałaczkami i usmażyć na złoty kolor na oleju z obu stron. Następnie podlać winem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu  ok. 8-10 minut. Gotowe roladki pokroić w grube plastry, wyłożyć na  talerz i polać Sosem serowym Tarsmak. Podawać z białym ryżem lub puree ziemniaczanym.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1944 razy
Opublikowano przez: Pomysł na ogród
Data publikacji: 8 Lutego 2013

Podziel się    



Pomysł na dom

Pomysł na mieszkanie

Bruk Bet

Wpuszczona w maliny

propozycje ekspertów

najnowsze z forum






freshweb.pl | NetSoftware
2017 © Wszelkie prawa zastrzeżone