Wyszukaj w serwisie:
Otrzymuj newsletter:  zapisz     wypisz
ogród

rośliny

architektura ogrodowa

znajdź nas na facebook

Konserwacja terenów zielonych Kraków

Łazanki z kapustą i grzybami

18 Grudnia 2013
Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny i świąteczny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.

Składniki:

1. Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
2. kapusta kiszona - 500g
3. grzyby suszone - 50g
4. cebula - 2 szt.
5. masło - 2 łyżki
6. pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
7. sól, pieprz czarny do smaku               


Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Smacznego i Wesołych Świąt!

www.miedzybrodzki.pl



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1471 razy
Opublikowano przez: Pomysł na ogród
Data publikacji: 18 Grudnia 2013

Podziel się    



Pomysł na dom

Pomysł na mieszkanie

Bruk Bet

Wpuszczona w maliny

propozycje ekspertów

najnowsze z forum






freshweb.pl | NetSoftware
2017 © Wszelkie prawa zastrzeżone