Start sezonu grillowego? Naturalnie z olejem Rapso!
18 Marca 2023
Wielkimi krokami zbliża się wiosna, a wraz z nią – wielkie grillowanie. Potrawy przyrządzane na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej, gdy są przygotowane ze składników najlepszej jakości. Niezastąpionym dodatkiem do mięs i sałatek jest olej rzepakowy Rapso.
Trudno wyobrazić sobie rodzinne grillowanie bez 100 % czystego oleju rzepakowego. Jest on przydatny zarówno przy szykowaniu potraw „na ogniu”, jak i przy przyrządzaniu aromatycznych marynat czy sałatkowych dressingów. Dobrej jakości olej zawiera wartościowe tłuszcze, które obok białka i węglowodanów są ważnym składnikiem zrównoważonej diety.
Rapso – olej do zadań specjalnych

Starannie wyselekcjonowany skład
Ziarna rzepaku, z których wytwarzany jest olej Rapso, pochodzą z upraw wolnych od GMO. Po etapie wnikliwej selekcji ziarna są delikatnie i bez ekstrakcji tłoczone na ciepło. Kolejnym krokiem jest fizyczna destylacja, pozwalająca dokładnie oczyścić olej z zanieczyszczeń i wody. Proces ten przebiega bez zastosowania wspomagaczy chemicznych, co pozwala uzyskać olej wysokiej jakości, którego cenny skład chroni ciemnozielona, szklana butelka.
Dzięki starannemu procesowi produkcji, olej rzepakowy Rapso zawiera wiele wartościowych składników, jak ok. 30% kwasu linolenowego i ok. 60% kwasów oleinowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe są ważnym elementem zdrowego stylu życia, a ich równowaga przyczynia się do utrzymania dobrej kondycji fizycznej i koncentracji.
Przy tworzeniu grillowego menu warto zwracać uwagę nie tylko na kaloryczność potraw, ale także na jakość używanych składników. Rapso to optymalny wybór dla osób ceniących wygodę w komponowaniu smacznych, pożywnych i wartościowych posiłków.
powrót