Wyszukaj w serwisie:
coregravel
ogród

rośliny

architektura ogrodowa

znajdź nas na facebook

Konserwacja terenów zielonych Kraków

Start sezonu grillowego? Naturalnie z olejem Rapso!

18 Marca 2023
Wielkimi krokami zbliża się wiosna, a wraz z nią – wielkie grillowanie. Potrawy przyrządzane na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej, gdy są przygotowane ze składników najlepszej jakości. Niezastąpionym dodatkiem do mięs i sałatek jest olej rzepakowy Rapso.
 

Trudno wyobrazić sobie rodzinne grillowanie bez 100 % czystego oleju rzepakowego. Jest on przydatny zarówno przy szykowaniu potraw „na ogniu”, jak i przy przyrządzaniu aromatycznych marynat czy sałatkowych dressingów. Dobrej jakości olej zawiera wartościowe tłuszcze, które obok białka i węglowodanów są ważnym składnikiem zrównoważonej diety.
 
Rapso – olej do zadań specjalnych
 
Przy wyborze do grillowania właściwego oleju, warto zwrócić uwagę na to, by w kontakcie z wysokimi temperaturami nie wydzielał nieprzyjemnego zapachu oraz nie wytwarzał dymu. Rapso jest uniwersalny i można go używać do wielu dań. Olej ten jest dedykowany do stosowania zarówno na zimno, jak i na gorąco, ponieważ posiada wysoki punkt dymienia. To oznacza, że nawet przy bardzo mocnym podgrzewaniu Rapso nie wydziela szkodliwych substancji. Ważną cechą dobrego oleju jest także jego neutralny smak – dzięki temu oryginalne kombinacje w przygotowywanych daniach są doskonale wyczuwalne. Rapso nie ma wyraźnego smaku ani zapachu, dlatego dania przygotowane z jego użyciem zachowują apetyczny aromat ziół i innych stosowanych przypraw.
 
Starannie wyselekcjonowany skład
 
Ziarna rzepaku, z których wytwarzany jest olej Rapso, pochodzą z upraw wolnych od GMO. Po etapie wnikliwej selekcji ziarna są delikatnie i bez ekstrakcji tłoczone na ciepło. Kolejnym krokiem jest fizyczna destylacja, pozwalająca dokładnie oczyścić olej z zanieczyszczeń i wody. Proces ten przebiega bez zastosowania wspomagaczy chemicznych, co pozwala uzyskać olej wysokiej jakości, którego cenny skład chroni ciemnozielona, szklana butelka.
Dzięki starannemu procesowi produkcji, olej rzepakowy Rapso zawiera wiele wartościowych składników, jak ok. 30% kwasu linolenowego i ok. 60% kwasów oleinowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe są ważnym elementem zdrowego stylu życia, a ich równowaga przyczynia się do utrzymania dobrej kondycji fizycznej i koncentracji.
 
Przy tworzeniu grillowego menu warto zwracać uwagę nie tylko na kaloryczność potraw, ale także na jakość używanych składników. Rapso to optymalny wybór dla osób ceniących wygodę w komponowaniu smacznych, pożywnych i wartościowych posiłków.
 



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 437 razy
Opublikowano przez: Pomysł na ogród
Data publikacji: 18 Marca 2023

Podziel się    



Pomysł na dom

Pomysł na mieszkanie

Bruk Bet

Wpuszczona w maliny

propozycje ekspertów






freshweb.pl | NetSoftware
2024 © Wszelkie prawa zastrzeżone