Grille klasy Premium
23 Marca 2015
Współczesne grille gazowe to mobilne kuchnie ogrodowe. Możemy z nich korzystać na co dzień. Największe ich zalety to: szybki czas rozpalania, łatwość obsługi i trwałość.
Dla osób, które często i długo grillują grill węglowy przestaje być narzędziem wystarczającym. Jeśli zapraszamy większe grono znajomych i chcemy możliwie sprawnie przyrządzić dla nich posiłek na grillu potrzebujemy sprzętu, który nastawiony jest przede wszystkim na wydajność i skuteczność działania. Pamiętajmy, że właściwie przygotowanie potrawy na grillu uzależnione jest od zakresu panowania nad temperaturą, zatem najskuteczniejszy pod tym względem jest grill gazowy.
Bezpieczeństwo przede wszystkim
W przypadku grilli gazowych musimy upewnić się, czy sprzęt, który posiadamy jest przeznaczony na polski rynek. Jest to szczególnie istotne ze względu na podłączenie butli z gazem. W Polsce wykorzystywany jest gaz LPG propan-butan o ciśnieniu 37 mbar i tylko grille przystosowane do tych parametrów możemy podłączyć do polskich butli.
Te elementy grilla, które mają styczność z gazem powinny być montowane i testowane fabrycznie. Jedyną rolę jaką producent powinien przeznaczyć kupującemu, to podłączenie grilla do butli lub specjalnych naboi z gazem. Jest to czynność pozbawiona jakiegokolwiek ryzyka - mówi Wiktor Wencel, Dyrektor Generalny Weber-Stephen Polska, dystrybutora najpopularniejszych na świecie amerykańskich grilli ogrodowych.
Proste w obsłudze
Rozpalenie grilla gazowego jest niezwykle łatwe. Właściwie niczym się to nie różni od włączenia klasycznej kuchenki gazowej. W tym przypadku musimy jednak pamiętać o kilku dodatkowych czynnościach. Przede wszystkim zanim odpalimy grilla powinniśmy otworzyć jego pokrywę, by uniknąć nagromadzenia się pod nią gazu. Następnie odkręcamy zawór butli i odczekujemy chwilę, by gaz mógł wypełnić przewody. Zapalamy wszystkie palniki, zamykamy pokrywę i czekamy ok. 5 minut na nagrzanie rusztu.
Weber SPIRIT E 320 Premium
Grill gazowy przyszłej generacji: nowy design, zoptymalizowana wydajność grzejna i duża objętość czyni ten model niezwykle wartościowym przez długie lata. Grill posiada 3 oddzielnie regulowane, bezstopniowe palniki, które umożliwiają wykorzystanie go jako piekarnika lub kuchni ogrodowej z termoobiegiem. Trwale zamocowane, boczne blaty robocze oferują dużą powierzchnię do przyrządzania potraw. Ukryty w bocznej półce dodatkowy palnik do gotowania pozwala na przygotowanie sosów podczas grillowania. Grill ma 10 letnią gwarancję. Cena: 3599 zł brutto.
Więcej informacji na www.weber.com
Bezpieczeństwo przede wszystkim
W przypadku grilli gazowych musimy upewnić się, czy sprzęt, który posiadamy jest przeznaczony na polski rynek. Jest to szczególnie istotne ze względu na podłączenie butli z gazem. W Polsce wykorzystywany jest gaz LPG propan-butan o ciśnieniu 37 mbar i tylko grille przystosowane do tych parametrów możemy podłączyć do polskich butli.
Te elementy grilla, które mają styczność z gazem powinny być montowane i testowane fabrycznie. Jedyną rolę jaką producent powinien przeznaczyć kupującemu, to podłączenie grilla do butli lub specjalnych naboi z gazem. Jest to czynność pozbawiona jakiegokolwiek ryzyka - mówi Wiktor Wencel, Dyrektor Generalny Weber-Stephen Polska, dystrybutora najpopularniejszych na świecie amerykańskich grilli ogrodowych.
Proste w obsłudze
Rozpalenie grilla gazowego jest niezwykle łatwe. Właściwie niczym się to nie różni od włączenia klasycznej kuchenki gazowej. W tym przypadku musimy jednak pamiętać o kilku dodatkowych czynnościach. Przede wszystkim zanim odpalimy grilla powinniśmy otworzyć jego pokrywę, by uniknąć nagromadzenia się pod nią gazu. Następnie odkręcamy zawór butli i odczekujemy chwilę, by gaz mógł wypełnić przewody. Zapalamy wszystkie palniki, zamykamy pokrywę i czekamy ok. 5 minut na nagrzanie rusztu.
Weber SPIRIT E 320 Premium
Grill gazowy przyszłej generacji: nowy design, zoptymalizowana wydajność grzejna i duża objętość czyni ten model niezwykle wartościowym przez długie lata. Grill posiada 3 oddzielnie regulowane, bezstopniowe palniki, które umożliwiają wykorzystanie go jako piekarnika lub kuchni ogrodowej z termoobiegiem. Trwale zamocowane, boczne blaty robocze oferują dużą powierzchnię do przyrządzania potraw. Ukryty w bocznej półce dodatkowy palnik do gotowania pozwala na przygotowanie sosów podczas grillowania. Grill ma 10 letnią gwarancję. Cena: 3599 zł brutto.
Więcej informacji na www.weber.com
powrót